Wow Detox: соковитий детокс-день у фотографіях

27.12.2015_wow_detox_1

Напередодні Нового року заведено позбавлятися усього зайвого. Тому моя остання неділя 2015-го пройшла у найкращих здорових традиціях. Свій ритуал очищення я провела з кольоровими соками від Wow Detox. Творчий заряд і перевірка на витривалість — таким був мій день за правилами детокс-програми.

Про Wow Detox чула багато — і задоволених відгуків, та суворих думок «це не корисно» — і вже давно хотілося перевірити дію програми на собі. Моя любов до соків фреш і естетичний потяг фотографа до яскравих пляшечок тільки дужче запалювали інтерес. Тим паче кінець року виявився ідеальним для експерименту і жирної крапки у питанні здоров’я, яким займалася увесь грудень.

Ставлю будильник на недільні 9:00 — за годину чекатиму на кур’єра з двома літрами мого кольорового натхнення. В думках єдине питання: «як я не їстиму цілісінький день?».

27.12.2015_wow_detox_2

 

Processed with VSCOcam with a4 preset

Інструкція категорично забороняє жувати і ковтати «посторонню їжу» — тільки 8 соків по 260 мл кожні 1.5 години — і поблажливо дозволяє трав’яний чай. Оскільки суть детоксу — вимити з організму зайву рідину та токсини, 2-3 літри води на добу є обов’язковими.

27.12.2015_wow_detox_4

Свій дивний, але рішучий здоровий день я вирішила провести максимально корисно: в одній руці сік, в іншій фотоапарат. Останні два місяці я вимушено не працювала, і камера сумувала у кофрі. Цікаво, як кольорові пляшечки надихнули на спонтанну зйомку і буквально розфарбували похмурий зимовий день. Мені навіть здається, від такого натхнення ще більша користь, ніж від детоксикації як такої. Але експеримент з детоксом розбурхував інтерес.

Кожні півтори години було все цікавіше куштувати фруктові та овочеві мікси. Якісь поєднання вражали смакові рецептори, якісь — були незвично-дивними. Але як фанат свіжовижатих соків я була задоволена таким вітамінним досвідом. Найбільше засмакували поєднання «ківі, груша, банан, петрушка» і «мандарин, морква, яблуко, грейпфрут». (Не забувайте додавати до фрешу з морквою оливкової олії)

27.12.2015_wow_detox_6

 

27.12.2015_wow_detox_7

Щоправда, зважаючи на мою схильність до інколи-гастритів, я подужала лише 2/3 усієї програми. Коли шлунку стало відчутно кисло, зупинилася на 5-ій пляшечці. І, власне, нотатки до цієї публікації я писала вже за одинокою вівсянкою на воді, за 2 години після останнього фрешу.

(Якщо ваш шлунко не чутливий до підвищеної кислоти, закінчити детокс-день вам буде значно легше)

Поверталася до звичного раціону я поступово — кашками. Решту пляшечок, які залишилися, випила протягом наступного дня, між кожним прийомом їжі, за годину до і після. Такий розпорядок моїх вже двох детокс-днів виявився відчутно корисним для організму, і в той же час досить м’яким. У перервах між соками, фотографуванням і підготовкою ялинкових прикрас до Нового року, я двічі робила спеціальні вправи, що сприяють травленню та очищенню. Кілька днів потому до раціону додавала капсули з біойогуртом.

27.12.2015_wow_detox_9

 

27.12.2015_wow_detox_8

Багато хто в інтернеті зауважує на шкідливості детоксикації соками. Від себе скажу: підлаштовуючись під особливості свого організму і прислухаючись до його потреб, від сокової дієти можна взяти максимально користі. Як мінімум, кольорові соки заряджають гарним настроєм і спонукають до творчості, як сталося зі мною. Когось детокс-соки бадьорять, мене ж вони навпаки практично приспали під кінець дня. Когось худнуть на кілька кілограмів. Мої ж 51,5 кг залишилися незмінними. Але я все ще схиляюся до думки, що не існує універсальних дієт і очисток, проте з кожної з мільйона програм можна взяти щось, що сприятиме саме вашому здоров’ю.

Однозначно, за один день детоксу суттєвих змін не відчути, але напевне можна зрозуміти, чи підходить вам саме такий спосіб оздоровлення. Для відчайдушних пропонують навіть 10- і 21-денні програми.

27.12.2015_wow_detox_5

Завершую останню у цьому році публікацію зі смачною думкою про помаранчі і фруктові смузі. Хай наступний 2016-й буде солодким і здоровим!

27.12.2015_wow_detox_11

© Текст та фото: Юлія Олійник

Больше вдохновения:

Ваше имя*
Тема письма
Обязательно укажите Ваш E-mail*
Текст письма*
Секретный код