DFJ. Module 3. Part 2

Отож докладніше про третій модуль програми DFJ.

Тиждень, присвячений роботі з зображенням, відео та інфографікою, починався з великих сподівань на швидке опанування навичок ледве не професійного дизайнера.

Однак після двох днів теорії наші нові викладачі з теплих країв (University of Miami School of Communication) Rich Beckman та Alberto Cairo дали нам зрозуміти, що не все так просто. Страшне слово «інфографіка» виявилося досить складним на практиці та процесом, що вимагає ґрунтовних знань, починаючи з планування і створення макету та закінчуючи психологією сприйняття інформації та етики зображення.

Після першого практичного завдання ми були спантеличені: а що робити далі? Відсутність технічних навичок зв’язувала нам наші творчі руки і не давала можливість втілити грандіозні інфографічні проекти.

Але така «шокова терапія» все більше розпалювала бажання навчитися і самостійно творити дива інформаційного мистецтва. Презентуючи приклади неймовірно професійної інфографіки, викладачі, здавалося, дражнилися з нас. Але, вже тепер розумію, що це був такий собі «відбір» найсміливіших, які все ж наважилися йти далі.

Останнього теоретичного дня Альберто і Річ озброїли нас посиланнями на необхідні програми і літературу та пролили більше світла на алгоритм підготовки і розробки інфографічних продуктів у журналістиці.

Нелегким було виконання заключного проекту, але, особисто мені, таке непросте завершення навчального тижня дало краще розуміння принципів побудови інформаційної графіки та її взаємодії з текстовим, фотографічним і відео-контентом.

Тож тепер, маючи стимул і намічений план дій, усі бажаючі зануритись у світ інфографіки можуть братися за справу.

Візуалізуймо, і буде нам щастя! До зустрічі на наступному модулі!)

Ваше имя*
Тема письма
Обязательно укажите Ваш E-mail*
Текст письма*
Секретный код