DFJ. Module 1

7 листопада я, одна з п’ятьох вільних слухачів, та команда колег-журналістів приєдналися до світу нових медіа.

Розпочався перший модуль програми «Журналістика цифрового майбутнього» (DFJ). Запрошені гості – викладачі з-за кордону – ділилися досвідом та секретами науки.

З Девідом ЛаФонтейном ми знімали відео, отримували купу нової інформації та збирали очі, які постійно розбігалися від безлічі пристроїв та платформ, запропонованих Девідом як ті, що незабаром стануть номером один у арсеналі журналістів.

Цінними знаннями ділилися й Лілія Поберезька та Тім Граут-Сміт: дізналися, як спростити сприйняття читачем інформації та як у найстиглішій формі донести найважливіше.

Крім того, цікаво було почути про не просто електронний, а й інтерактивний варіант газет, що вже давно звична справа у Британії. Та все ж важко уявити лондонського джентльмена за ранковою вівсянкою елегантно гортаючого не сторінки The Times, а хай не менш елегантно, та тицяючи пальцем у стильний iPad.

Завершенням мого стартового дня став почутий по радіо діалог «у тему»:

— Ти, напевно, єдина ще береш книги у нью-йоркській бібліотеці.

— Мені подобається запах.

З думкою про те, що колись газети, журнали та книги стануть розкішшю, чекаю на наступний, другий модуль DFJ. Нам пообіцяли, що буде ще цікавіше ;)

Ваше имя*
Тема письма
Обязательно укажите Ваш E-mail*
Текст письма*
Секретный код